Foto: janka1710
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme puding podľa návodu. Misku s pudingom vložíme do studenej vody, aby nám čo najskôr vychladol. Občas premiešame.
-
2
Medzitým ako sa puding chladi si pripravíme cesto. Oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme olej, vodu a nakoniec polohrubú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice.
-
4
Jednu polovicu cesta zafarbíme kakaom. Bledú časť vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
5
Potom pomaly nalejeme na bledé cesto tmavé.
-
6
Na cesto nalejeme puding a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na 30minút. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a polejeme ho kyslou smotanou zmiešanou s práškovým cukrom. Nakoniec koláč posypeme grankom a dáme ho do stunúť do chladničky (aspoň 4hodiny).
allstar - aky bol ten Tvoj pudingovy kolac ? Stoji za to sa s nim potrapit ?